SHOPPING! eller inte...

Ja, vi ar och shoppar! Eller, Ida ar och shoppar och vi andra hamnade i ett litet rum har pa Esprit. Jag ar da inte nan bra shoppingkompis, men klart Ida ska fa handla! :)

For all of my foreign friends - sorry, there is not much time left. Right now we are shopping, but as you might know, I am not a big fan of shopping. Work is great! Yesterday we followed a sales manager, Sherina, on a meeting with a customer. It was fun to take part and watch a Singaporean meeting. We had to wear trousers though, in this heat! But it was all okay. We are getting used to sweaty days now. I even thought it was cold this morning, perhaps around 30 degrees. We have also settled very well. We mix languages now! :p \

Have to dash, this is after all a shopping trip! :p

See you guys!
//stina 

GALET ROLIG DAG!

jaha. jaha. jaha! (lägg till kinesisk dialekt)´Så anser Sherina att svenska låter, eller, hon tyckte det i början. Hon hade nämligen varit i sandviken på sandvik och träffat äldre män, som jämt hade sagt jaha. Sherina är vår handledare för tillfället och hon är världens snällaste! Vi menar det, mamma jag (stina) är inte bortskämda hemma, om man jämför med detta. Idag fick ja gen mobil till exempel. MIn funkar inte, så frågade jag om råd, och då fick jag en som hon hade över bara sådär. Tack och tach sa jag. Och dom kör oss hit och dit och frågar vad vi vill göra och vi får saker och dom är hur jättesnälla som helst, nästan så att det är jobbigt. INte för att våra kära svenskar inte är snälla, för det är ni, dom är bara väldigt gästvänliga :) galet! Vi har hafy en superdag iaf ;) nu ska vi bada lite jacuzzi i mökret, så kanske vi skriver mer sen. 

ps. dagen i långbyxor var i vilket fall helt okej. 

//stina och ida 


Natten och morgondagens mardröm!

Okej, håll i er här. Ni vet som cow boysen brukar säga, håll i hatten. JA iaf, ni vet de där plagget som har långa ben? JA exakt långbyxor, L Å N G B Y X O R! Det är tydligen det direktiv vi fick till morgondagen. Men hur tror ni att det känns? JA, ni kanske läste rubriken, mardrömmar.

Om ni kanske funderar på varför detta dilemma uppkom så har ni missat en del, gigantisk del då värmen finns med ett antal gånger i våra inlägg. Men det blir en utmaning, om det kommer gå bra eller ej ska vi så klart rapportera!

Ja nu efter poolbad i mörker (det blir mörkt väldigt fort här nere) och lite filmtitt hos grannarna Fredrik och Thomas så sitter vi här när klockan är närmare ett på natten. Än går det inte så bra att fixa dessa sovtider, men vi kan glädja oss åt att få sovmorgon; kl 7 ska vi vakna! Det ni ;) Våra tankar riktar vi till våra grannar som däremot måste stiga upp 5.30 och träffa mr.Limm face to face imorgon.

Angående den härliga sovmorgonen så är det så att vi ska ut på kundbesök, varav vi var tvugna att ha de där otroligt läskiga långbyxorna.

Ja lite snabbfakta om dagen som inte hanns med i förra inlägget; Vi har ätit ris och kyckling både till lunch och middag. Mm, undrar om man tröttnar?
Vill gärna ha en enkätundersökning på hur många av alla utlandsapeuare som åt på Donken första dagen? Känns som att vi kan skriva in oss där :P

Ida lyckades ställa sig i en kö mitt på ett fullt golv med kineser, man måste nog vara Singaporean för att se de luriga köerna här och var...

En liten hälsning ´till pappa urban. Hör och häpna, idag har vi kommmit fram till vart´vi  egentligen bor! Poolen är omringad av flertalet torn, där vi faktiskt bor i ett av dem. Den stora frågan har varit i vilket. Nu vet vi. Det vänstra från vår vinkel därnere i poolen. Vi kom i alla fall inte fram till det då, och vi tänkte dela med oss av vår diskussion på väg mot rummet:

Stina: Vi bor till vänster väl..?
Ida: Nej det måste vara rätt fram, för tänk hur vi går..?
Stina: Ja, det har du ju rätt i för den där balkongen är ju där.
Ida: Ja, just precis, det måste va rakt fram.
Stina: Men, så är det ju inte alls, för vi bor ju på andra sidan ju, eller?
Ida: Då bor vi nog till vänster i alla fall.

Och ja, det visade sig att vi faktiskt bor till vänster från poolen sett. Nu vet vi det. Så om någon känner för att hälsa på oss kan vi guida er från poolen om ni vill.

Tyvärr har vi inte hunnit tagit så många bilder än - TRÅKIGT! Det är ju trots allt mörkt när vi åker, och mörkt när vi kommer hem, så bilder får nog vänta lite tills helgen anländer.

Och vi måste be om ursäkt, utifall Thomas och Fredrik skulle skämmas för oss. Vilket vi inte tror att de gör, fast utifall. De har ju trots allt inte väckt lika stor uppmärksamhet pga klumpiga saker som vi tjejer råkar ställa till med ibland. Vi får väl se hur länge dom står ut med oss! De ville trots allt ha med oss att bada och titta på film ikväll - så det verkar rätt okej än så länge!

Nej, nu blir det alltför långt, och vi borde satsa på att försöka bli trötta.
Vi ser väldigt mycket fram emot morgondagens svettiga lår, hår och tår.

Första dagen!

Det var den det. första dagen. I det stora hela helt okej, dock började vi med att missa bussen till jobbet, som ju ligger på andra sidan landet! för att dra upp spänningen i det hela lite...
I alla fall, vi missade inte bussen, utan bussen missade oss, tycker jag att man kan kalla det. Eller så får vi erkänna att vi var lite vilsna, så okejdå. Jag fick ringa vår busschaffis iaf, Mr Lim, som växelvis snackade kinesiska, växelvis engelska, där dom dessutom utelämnar hälften av allt dom säger vilket gör att man faktiskt inte fattar nånting ibland. Hur än det blev så fick vi åka taxi till jobbet och fram kom vi ju. Även om vi blev något uttittade på vägen. 

En annan sak som är rätt lustig med Singapore ´är att dom inte kan höger och vänster! :o  eller, dom kallar vänster för höger och tvärtom! något galet, men så verkar fallet vara. Eftersom vi är något svettiga, observera ironin i något, så tänkte vi ta ett dopp i vår alldeles egna pool som vi egentligen delar med alla som bor här halvvägs till himlen. Ibland känns det så när man tittar ut. Marken är inte riktigt synlig här uppifrån vår våning, men iaf. Nu ska det badas!! :) 

allt mer roligt kommer senare!

//stina 

tjohoo mest!

vi som trodde att vi faila, men dét gjorde vi inte. vi höll på att inte kunna använda datorn pga av uttaget, men ida hittade ett i sin väska som funkade :)

jahapp, nybliven långresenär, bloggare och bastubadare kan man säga att jag är. kan ni tänka er att det är varmt, och så ännú varmnare än det. Den värmen ni känner då kan ni tredubbla så kommer ni ändå´inte komma upp i värmen som finns här. helt galet! klockan är ju gaanska mycket, typ kvart över ett, och vi ska upp halv sex, så lite sömnpanik har jag för jag är väldigt jättepigg just nu,. dessutom ska vi hitta nånstans till vårt jobb imorronbitti också. men säg såhär, landet är ju typ fyra mil brett, så vi kan aldrig kommer mer än fyra mil fel! :D ganska bra känns det.

for those of you who may not speak swedish, we arrived safely to singapore. after a very long travel we finally arrived and met Sharon, our contact person. She is really nice and therefore, kind of, we bought a Swedish elk for her´to say thank you for taking care of us.

Singapore is hot, too hot. I guess we just have to get used to this. As the time is way too much I have to go to bed, though I am not tired at all. It is only four ours until we have to get up, so I'll write more later..

Ha det bra därute i världen allihopa!
// the blog writing - TOO HOT - stina

Framme i Singapore!

Efter en väldigt lång resa, efter över ett dygn kan vi säga att vi har landat säkert i vår lägenhet. Den ligger på 15:e våningen den är fin och det finns matlagnings och tvättmöjligheter. Det är kväller här nu och vi måste gå upp väldigt tidigt då vi bor på andra sidan stan än vad Sandvik ligger :S måste gå härifrån en stund efter 6 varje morgon och vi börjar kl 8.30
Känns lite kämpigt speciellt när vi inte har så bra koll på vart vi är och vilken buss/tåg vi ska ta. Men det borde vi lära oss efter ett tag.

Det har varit väldigt mycket information så vi har inte kunnat utforska så mycket mer än att vi har en jättfin pool här nedanför med jacuzzi och bastu om man nu skulle vilja basta är i landet som för oss redan är en bastu!
Det är verkligen otroligt varmt och kvavt, vi kunde verkligen inte föreställa oss och nu var det kväll. Sharon, vår kontaktperson, berättade att det inte var i närheten av hur varmt det är på dagarna, så vi måste förbereda oss på att vara klibbiga av svett dygnet runt i princip :P Tur är att det finns AC i lägenheten och på kontoret.

Flyget gick förvånadsvärt bra och vi fick även sällskap av markus till Paris då han stackarn lära resa själv hela resan till Chile med byte i Brasilien. Vi hoppas att allt gick bra! Något roligt var också att killarna skulle beställa öl till maten och värdinnorna frågade efter legitimation och fastän de fick dem trodde de inte på att killarna var arton. Sedan frågade flygvärdinnorna om vi också var arton och vi svarade ju ja, och att dom var var våra kompisar, då fick dom sin öl direkt :p lite kul!

På det stora flyget från Paris trodde vi att vi skulle få sitta i stora säten med mycket plats för benen, men vi fick såklart gå längre bak där vi fick tränga oss in mellan två farbröder som vi tror efter ett tag blev lite trötta på vårt pladder och fnissande. För den ena satte på sig sina hörlurar och den andra vände sig om och började läsa tidningen, haha.
Vi tyckte även att det var väldigt roligt átt flyga, då vi fick se på filmen Grease, vad vi inte visste var att vår vän Leif Johan Hansson var med. Ett hett tips är att spela fram till 1.08 ungefär, där ett par kommer gående. Bakom dem dyker en person upp, som utan tvekan är vår vän Leif, och viftar med tungan. Snacka om att man skrattar! :)

Ja, det händer mycket, ja jättemycket. man är helt knäpp. nu ska vi fixa lite inför morgondagen, och ta en efterlängtad dusch! ni anar inte värmen...



Haha, en aning trötta, svettiga och knäppa..men här är vi iaf!

God Natt så hörs vi!!!

Ida och Stina

Om bara några timmar...

Ja detta är det första inlägget och jag, Ida, sitter nu mitt i natten och fixar lite med bloggen nu när jag i princip är klar med packningen :) Det är redan lördag enligt klockan och det innebär att det bara är ett gäng timmar kvar till avfärd!

Mera information om resan samt mig och min reskamrat Stina kommer inom kort och vi hoppas att detta blir en intressant blogg för er att läsa!

//Ida

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0